19 Eylül 2013 Perşembe

Ben Ölmeden Önce - Michael Palmer


Bitirdim. Müthiş bir gerilim. Kitabı elimden bırakamadım. Yemek için su için bile kitaptan ayrılmakta zorluk çektim.

acımasızca işlenen bir cinayet..

daha fazla para uğruna insanın ne kadar çirkinleşebildiğine, vahşileşebildiğine tanık oluyoruz.

Daha fazla zenginlik uğruna açgözlülükle hastanelerde yapılan karanlık işler..

Yunanlı bir aile..

yıllar önce amerikaya yerleşmişler. Amerikanın en iyi hastanesinde çok iyi doktorlar..

Aynı ailede büyümüş kardeşler

Kardeşlerden birisi kendisine hazır sunulmuş refahı, konforlu yaşamı bırakarak sınır tanımayan gönüllü doktorlara katılarak dünyanın en geri kalmış bölgelerine giderek muhtaç yoksun insanlara yardım ediyor.

Diğer bir kardeş ise kendisine kalan zengin bir mirasa, çok iyi geliri olan bir işe sahip olduğu halde bunlarla yetinmeyerek daha fazla para uğruna her türlü aşağılık pis işlere giriyor.

Aynı aile terbiyesi içinde aynı kültürel çevrede büyümelerine rağmen nasıl oluyor da bu kadar farklı olabiliyor insanlar. Biri melek gibi diğeri şeytan gibi..

Yani bazan anlamakta güçlük çekiyorum. Niçin bazı insanlar pis vahşi kötü olurken diğer bazıları iyi kalpli iyi yürekli oluyor. Nasıl oluyor bu? Doğuştan mı iyi veya kötü doğuyor insanlar..

Petros – baba

Thea speralakis- son beş yıldır bağlı olduğu “sınır tanımayan doktorlar” gönüllüsü olarak çalışıyor. asperger sendromu hastalığı var.. ben Thea yı çok sevdim.:)

Ölüm döşeğinde olan babasını ziyaret için Afrika, Kongo cumhuriyetinden amerikaya geliyor.

Hastanede hayatının aşkını da buluyor. Dan cotton.

Altı çizilenler :

Mümkün olduğunca basit yaşamanın, yalnızca mutluluğa giden yolun değil, aynı zamanda hayatta kalmanın da anahtarı olduğunu öğreneli çok olmuştu. /sf: 22

Ya tam olarak hangi gün ve saatte öleceğinizi biliyor olsaydınız? Neleri daha farklı yapmayı seçerdiniz? Kimlere, onları sevdiğinizi söylerdiniz? Kimlerden özür dilerdiniz? /sf:37

İşin en zor kısmı ne yapacağına karar vermektir. Yapmaksa işin en kolay kısmıdır. /sf:81

Nefes al.. nefes ver.. her şey üst üste geldiğinde bir liste yap. Bir liste yap ve sorunları teker teker çöz. /sf:213

Çalıştığı sınır tanımayan doktorlar hastanesinde kendini bir kez olsun dışlanmış yada yabancı biri gibi hissetmemişti. Oysa şimdi, kendi memleketinde, eskiden olduğu gibi hala ucubenin tekiydi./sf:349

Yunanlıların batıl inançları ve dindarlığı meşhurdu. Evet, önce Tanrı gelirdi ama gerektiğinde mati’ye karşı korunmak ta şarttı canım. /sf:113

9 yorum:

  1. Gerilim çok sevmem, yapı olarak gerilmeye, korkmaya yani panik atağa yatkınım :) Yine de ilginç bir konusu varmış, okumak isterim bu kitabı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Sevda ! sadece korkutma amaçlı,lunaparklardaki korku tüneli havasındaki filmleri kitapları da ben de sevmem. bu kitapta ise gerçek yaşamda çok kolayca rastlayabileceğimiz türden insanlar var. daha çok para uğruna canavarlaşan insanları görüyoruz. bendeki faydası,kötülükleriyle kötü insanlarıyla birlikte hayatı anlama,kötülüklere karşı daha cesur olma yönünde faydası oluyor.

      Sil
  2. sen seviyorsun böyle kitapları :)
    evet sürükler böyle kitaplar insanı okumak için,
    ama ben okuyamıorum böyle gerilimli korkulu olanları:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Şükran ! bu aralar denk geldi böyle kitaplar.. :) özellikle seçmedim. uzun süredir okumamıştım böyle kitaplar. en son taaa gençlik yıllarımda:) okuduğum polisiye gerilim türünden agatha cristie kitapları idi.
      gerilimli ortamlardan uzak olmak daha iyidir.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. @Crazyrose ! eski bir arkadaşımı görmüş gibi oldum.:) yorumlarınla da olsa buralarda olman sevindiriyor. umarım iyisindir.
      kitap.. evet okunası.. tavsiye ederim..

      Sil
  4. unutulmamak beni de sevindirdi...arada hepinizi sevdiklerimi dolaşıyorum yazamasamda :) önümüz kış filmle kitapla geçer geceler :)

    YanıtlaSil
  5. ben de hep merak ederim; doğuştan mı gelir iyilik ya da kötülük?

    bazen dünyaya iyi olmak ya da kötü olmak için gelen insanlarla karşılaşıyorum sanki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Muzurella ! anlaması çözümlemesi zor bir konu. aynı kültürel iklimde büyüyen iki çocuktan birinin çok iyi bir insan olması diğerinin çok kötü bir insan olması nasıl açıklanır bilemiyorum..:)

      Sil

Güzel yorumlarınız için Teşekkürler. .