23 Haziran 2017 Cuma

KAFES Sakın Gözlerini Açma – Josh Malermon

Harika bir roman. Müthiş bir heyecan. Psikolojik gerilim korku olarak değerlendiriliyor roman. Korku ve gerilim dozu her ne kadar yüksekse de beni asıl etkileyen şey; koşullar ne kadar korkunç olursa olsun kimi insanların hayattan vazgeçmeme, yaşama tutunma azimleri, umuttan ve mücadeleden vazgeçmeme halleri.
Malorie – cesur bir kadın. Koşullar ne kadar korkunç olursa olsun korkuya yenik düşmeyen, pes etmeyen yürekli bir anne. Malorie'nin insanı hayran bırakan mücadele azmi. Bebeğini ve kendini hayatta tutabilmek uğruna hayata tutunma azmine, cesaretine, yürekliliğine hayran oldum.
Tom – iyi yürekli bir baba. kapana sıkışmışlığa boyun eğmeyen, başka bir dünya, daha güzel bir dünyada yaşamak uğruna mücadele eden bir cesur adam. 
İnsanlar dışarıda bir şeyler görüyorlar ve canavarlaşıyorlar. Diğer insanları öldürüyorlar, kendilerini öldürüyorlar.
Yaşadığımız dünya da aslında burada anlatılan korkunç ürkütücü dünyadan çok farklı değil.
İnsanlar doğar doğmaz sadece tek bir şeye (yayın, öğreti, inanç, ideoloji v.s) bakmaları sağlanıyorlar. Ve canavarlaştırılıyorlar. Seve seve ölmeye öldürmeye gidiyorlar. Binlerce yüzbinlerce insanlar tarih boyunca bıkmadan usanmadan birbirlerini öldürüyorlar. Birbirlerini tanımadıkları halde öldürdükçe daha çok bileniyorlar. Bundan haz alıyorlar. Destanlarla kahramanlaştırılıyorlar. Böylece çok yüce kutsal bir amaç uğruna daha fazla daha fazla öldürmek istiyorlar. İşte yaşadığımız dünya. L

  

4 yorum:

  1. I always like your suggestions!
    Happy Sunday my friend!
    Love, Paola.
    Expressyourself

    YanıtlaSil
  2. I know Istanbul and I love Turkey... can't wait to visit the petrified waterfall of Pamukkale (I hope next year).
    I would like to see izmir too, asap!
    Kisses from Italy.
    Expressyourself

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için Teşekkürler. .