Müthiş bir gerilim.
Harikaydı. Nefes kesiciydi.
Nefesimi tutarak okudum. Sabahlara kadar elimden bırakamadım. İnsanların vahşi yaşamı yada vahşi kapitalizmin çirkinliği acımasızlığı.
“Güç ve para” yı tanrılaştıran insanlar.
Hayattaki tek değeri, bütün yaşamsal amacı daha fazla para ve güç elde etmek olan insanların bu hedeflerine ulaşmak için nasıl canavarlaştıklarının hikayesi.
Medya sektörünün karanlık vahşi yüzü.
Daha fazla reyting, daha fazla para ve güç elde etme uğruna yapılan çirkinlikler, vahşilikler..
Bir katilin ruh hali nasıldır, düşünceleri nedir, beyni nasıl çalışır...
Claps müthiş anlatıyor..
Örneğin, katile göre, bir satranç oyununda hedefe ulaşmak için bir taşı feda etmekle, gerçek hayatta hedefe ulaşmak için bir insanı feda etmek yani öldürmek çok farklı şeyler değil..
Claps .. psikiyatrist, kriminolog. Harika bir adam. Bütün ruhuyla kendini işine veren iyi bir insan.
Greta Alfieri .. cezbedici, güzel ve hırslı bir kadın. Mesleğinin baharında bir Televizyon sunucusu, haberci.
Komiser Sensi. İşini düzgün yapmaya çalışan ilginç komik bir adam.
Claudio Morganti .. işini düzgün yapan dürüst bir bankacı.
İş ahlakı, etik kurallar, profesyonellik… Hepsi saçmalık! Bu sektördeki insanların tek ilgilendikleri şey izleyicidir. Ne haberinden, ne gazeteciliğinden bahsediyoruz… Televizyon halkın afyonudur, ne kadar çok afyon varsa o kadar çok reklam satar! Ne kadar çok insan televizyon seyrederse politikacılar, esnaf, modern çağın büyük din adamları ve bu sefil ülkede güneşi ve yıldızları idare eden kast o kadar memnun olur. /sf:107
- ….. iki hayatı yok etmek gerekli miydi?
- İki hayat… Hadi ama Greta, iki hayat nedir ki? Savaşın kazanılması için bir komutan bile askerlerini feda eder. Biraz önce oynadığımız oyunu düşün. O kombinasyonda göz kamaştırıcı bir güzellik bulmuyor musun? Ama onu gerçekleştirebilmek için fili gözden çıkarmak zorunda kaldım…
Bizim sektördeki ahlak anlayışı dikkatle tüketilmesi gereken bir maldır : Hakkında konuşulur, talep edilir ama uygulanmaz. Bizim tanrımıza kurban edilir, Tanrımız olan izleyicilerimize. Haberler, kişisel davranışlar, anlattığımız olaylar, yaptığımız yorumlar ; bunların hiçbiri objektifliğe, akla ya da gerçeğe hizmet etmemelidir… Sadece izleyiciye hizmet etmelidir. Bizi hayatta tutan şey izleyicidir. /sf:483