15 Eylül 2014 Pazartesi

"EVDE YAZAR" MIMLEMIS BENİ

Yazılarını ilgiyle okuduğum sevgili "evde yazar" mimlemiş beni. Yazılarını özlediğim, sevdiğim köşe yazarları arasına girdi "evde yazar". Kendi yanıtladığı mimin cevaplarını gülümseyerek okurken yazının  sonunda ismime rastlamak sürpriz oldu. Sağ olsun var olsun mutlu olsun. 
Epeydir kurtulmuştuk mimlerden. J benim vereceğim cevaplar da hemen hemen sizinkinin aynısı dedim "evde yazar" a, kabul etmedi. Olmaz, kopya yasak dedi.

O halde buyrun....

1- Çok kitaptan oluşan seriler mi ya da tek kitaplar mı?

Ben de pek serileri bilmiyorum. Düşündümde kitaplığımda hiç seri kitap yok. Sevdiğim bir yazarın romanlarını peş peşe okuduğum dönemler olur bazan. İlk Gençlik yıllarımda Agatha Christie romanlarını peş peşe okumuştum. Bir ara doğan cüceloğlu kitaplarını okumuştum peş peşe. 

2- Sadece kadın yazarları mı yoksa erkek yazarları mı okumak? 

Böyle bir ayrım yapmak aklımın ucundan geçmez. Böyle bir şeyi düşünerek kitap seçen var mı ki? Tuhaf.. J

3- Kitapçıya gidip kitap almak mı, internet üzerinden kitap almak mı?

Tabiki kitapçıya gidip güzelce dolaşmak kitaplara dokunmak incelemek sonra da seçip  almak..

İnternetten alışverişe bir türlü elim varmıyor. Alışamadım. sevemedim.

4- Film olan kitapları mı dizi olan kitapları mı?

İkisini de pek tercih etmiyorum. Kitabını okuduktan sonra filmini izlediğim örneklerde genelde hayal kırıklığı yaşadığım için sevmiyorum. Önce filmini izlemişsem artık kitabı okuyasım gelmiyor. Film, sadece kitabın heyecan veren hikayesi ile ilgilenir. Kitap ise insanın düşünce dünyasını hayal dünyasını zenginleştiren bambaşka dünyalara götürür, bir güzel gezdirir insanı.

5- Günde 5 sayfa okumak mı yoksa haftada 5 kitap mı?

Tuhaf bir soru. J haftada 5 kitap okumak mümkün mü ki? Büyük yazarlar bile okuyabiliyorlar mı acaba bu kadar kitap. Benim ortalama sanırım 2 haftada bir kitap oluyor.

6- Profesyonel bir yazar olmak ya da profesyonel bir yorumcu olmak? 

Yazar olmak hayalim vardı yıllar önce. Ama blog yazmaya başladıktan sonra bu işin o kadar da kolay bir şey olmadığını anladım. J

Profesyonel yorumcu işi çok saçma ve gereksiz geliyor. Bir edebiyat eserini, filmi yorumlama çok göreli bir şey. Hayran olduğum bir yazarın bile film/kitap tercihleri ile uyuşmayabilirim. Evde yazar ' ın bununla ilgili harika bir yazısını okumuştum. Eleştirmenlerle/gurmelerle ilgili ilk kez böyle bir değerlendirme yazısı ile karşılaştığım için çok hoşuma gitmişti. okumanızı tavsiye ederim. 
7- En sevdiğiniz 20 kitabı tekrar tekrar okumak mı yoksa her gün daha önce okumadığınız yeni bir kitabı okumak mı?

Tabiki yeni kitaplar okumak. Okuduğum bir kitabı tekrar okuduğumu hiç hatırlamıyorum. Film de bile çoknadirdir tekrar izlediğim.

8- Kütüphanede çalışmak mı kitap satıcısı olmak mı?

Kitap satıcısı olmak oldum olası aklımın bir köşesinde hayallerimin arasında sessiz sedasız durur. Aydınlanmaya, kendini geliştirmeye çalışan insanlarla muhatap olmak, onlara yardımcı olmak çok harika bir iş..  Kütüphanede çalışmak ta fena değil. Hoşuma giderdi herhalde..

9- Favori türünüzden kitaplar okumak mı yoksa favori türünüz hariç diğer her türden kitaplar okumak mı?

Her türden kitap okumam tabi ki. Hem zamanı hem parayı boşa harcayacak böyle bir lüksüm olduğunu düşünmüyorum.  Sevdiğim ilgi duyduğum halde okuayamadığım o kadar çok kitap var ki. Yaşam çok kısa.. sevdiğim kitapların hepsini okuduktan sonra hayat devam ederse ilgi duymadığım kitaplara o zaman bakarız. J

10 - Sadece fiziksel kitap kopyalarını okumak mı yoksa sadece e-kitap okumak mı?

Tabiki normal kitap okumak. Fiziksel yani. Ekrandan okumayı pek sevmem. Gazeteyi bile ekrandan okumayı hiç sevmem. Genelde basılı gazete almayı tercih ederim.

Blog geleneklerine uyup ben de sizleri mimliyorum ; Şükranipek böceği, kurabiye çörek, Sui, Sevda , Sinem, kahve telvesi ve epeydir ortalarda görünmeyen, yazılarını özlediğim sevgili BBM mahallesi muhtarımız, mimlendiniz..


19 yorum:

  1. Efendim öncelikle mimime mimle yanıt verdiğiniz için teşekkürler. (Ne garip bir cümle oldu bu) ☺
    Bu arada benim hakkında söylediğiniz güzel şeylere teşekkür ederken ne diyeceğimi de bilemiyorum aslında, böyle övülmek hem güzel hem de insan utanıyor :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Mim le kurulan cümleler hala komik geliyor bana. :)
      Sevgiler. .

      Sil
  2. okurken okurken bir baktım isimim orda yazılıymış.çoook uzun bir süre oldu mimlenmeyeli shirin,
    aşağı yukarı cevaplar benziyor ama bakalım yazarken neler döktüreceğim ortaya :-)
    zevkle mimini cevaplıyorum :-)
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaptım bile hemen :-)

      Sil
    2. @ Şükran! Bravo valla. . Ne hızlısın.hemen bakıyorum. ..

      Sil
  3. bu arada Şükran deyince balıklama daldım ama ben miydim,gelin güvey olmadım değil mi ,amaaan olsa da farketmez ,mimin lafı edilmez aramızda:-) ( işte böyle de kendini beğenmişin biriyimdir ben ,kıh kıh kıh)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ Şükran ! Elbette sensin.. :) Tanıdığım tek Şükran sensin. bir de teyzemin kızı var. onun da bloğumdan haberi yok. :)

      Sil
  4. Kitaplarla alakalı her mevzuyu sevdiğim için bu mimi de çok sevdim :) Teşekkür ederim mim için ve sanırım benim de cevaplarım benzer olacak :) Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Cevapların hepsinde bu kadar mı uyuşur iki insan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Narda ! Sevindim. :) Ne güzel. .
      Mimlemek için siz de aklimdaydiniz. Yayına verdikten sonra farkettim yazmadıgimi. Bi daha düzeltmedim.öyle kaldı. Kabul ederseniz şimdi mimliyorum sizi de. :)

      Sil
  6. Teşekkürler ama aynı cevaplar olacak nasılsa :)

    YanıtlaSil
  7. Şahin Shirin merhaba yeni keşfettim burayı! :)

    Kitap okumak harika. Ben seri romanları severim. Çok heyecanlı oluyor. :) Ama kitabın her türlüsü her çeşidi güzel... :)

    Ben de Kafa Dergi'ye beklerim. Tekrar görüşmek üzere... Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  8. Mimi mi gecikmeli de olsa aldım. Bu ara bloğumla pek ilgilenemedim. İlk fırsatta yapacağım. Gecikme için özür dilerim. Cevaplarını zevkle okudum. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ Sinem ! Önemli değil.. uzun süre ses gelmeyince merak ediliyorsun.. :)
      Sevgiler...

      Sil
  9. Hımmm güzel mim...En kısa zamanda cevaplıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ kahve telvesi ! sizi buralarda görmek ne güzel....

      Sil

Güzel yorumlarınız için Teşekkürler. .