17 Ocak 2014 Cuma

Blogum 2 Yaşında..

Bundan tam 2 yıl önce 16 ocak 2012 günü ilk yazımı yazarak bloğumu açmışım. Kime hitap ettiğimi hiç bilmeden yazmıştım. Kendi doğum tarihimi tam olarak bilmediğimden midir bilmiyorum doğum günleri ile pek aram olmadı. Yine de bu yüzden midir acaba burçlarla da pek aram olmadı. Bu burçların bir anlamı var mı yok mu hala emin değilim. Kendi doğum günümü kutlayamıyorum bari blogumun doğum gününü kutlayayım dedim. Yine gününde kutlayamadım. Dün yazarken bir akrabanın ölüm haberi nedeniyle yarım kaldı. Galiba evren de pek yol vermiyor.

Yaşadığım evlilik sorunları, yaşadığım şehir, çalıştığım işyeri, içine doğduğum aile-akrabanın insanı boğan muhafazakar kültürü, v.s  ile ilgili karamsar duygular içinde kendimi çok mutsuz hissettiğim bir dönemdeydim. Bir kapana kısılmışlık duygusu içerisindeydim. İstemediğim bir yaşamın içinde isteksiz keyifsiz sürüklendiğimi hissediyordum. Böyle bir yaşam değildi istediğim. Çok daha iyi, daha özgürce bir yaşamı hak ettiğimi düşünüyordum.

Böyle bir dönemde okuduğum bir gazete yazısı aniden beynimde bir şimşek çaktırdı.   “mutsuzsanız hayatınızda değişiklikler yapın” başlıklı bir yazıydı. Yazıda pek çok öneriler vardı. Spor yapın, zayıflayın, blog açın, v.s gibi. Yaşamımda yapabileceğim değişiklikler elbette vardı. Bunları not alarak bir liste oluşturdum. Ve adım adım uygulamaya başladım. Bir tanesi de blog açmaktı. Yaşamla ilgili özel sıkıntılarımı, problemlerimi en yakın arkadaşlarımla dahi konuşmak pek tarzım değil. Görüşme buluşma anlarını mutlu neşeli geçirmeyi daha çok tercih ederim. Bunları yazamazdım. Blogda ne yazarım ki acaba diye düşünürken en azından okuduğum kitaplar üzerine düşüncelerimi paylaşabilirim diye düşündüm. Ve bu blogu açtım.

Bloga başladıktan bir süre sonra hissettiğim şey, burada bambaşka bir dünya varmış. Bir paralel evren adeta. :) Günlük yaşam içerisinde sanat, kültür, estetik, edebiyat, v.s ile iç içe yaşayan insanlara da çokça rastlamak pek mümkün olmuyor çoğu zaman. Günlük yaşama göre daha seviyeli, daha kültürlü, daha aydın insanlarla dolu blog dünyası.

Yazmak kendini açmaktır biraz. Ve yazan insan kendi ruhunu açar biraz. En doğal halini masum, çıplak, maskesiz bir şekilde dürüstçe sunar. Günlük yaşam içerisinde çok yaygın olarak rastladığımız ikiyüzlülük, yalan, dürüst olmama gibi hallere pek rastlanmaz burada. Böylece ruhunu yakın hissettiğin insanları daha rahat seçebiliyorsun. Sevgili Doğan Cüceloğlu’nun deyimiyle can cana bir ilişki, bir dostluk, arkadaşlık paylaşabiliyorsun.

Öncelikle severek okuduğum, izlediğim  muzurella, dayatmalarda kayboluş, mavikalemdekiler, nehirida, şanzelize bulvarı, Listiessade ve derin, express yourself, ben sustum onlar konuştu, süperselma, nini nin kelimeleri, yaz güneşi, ipekböceği, evde yazar bloglarının yazarlarına, blogumu okuyan, yorum bırakan tüm blog dostlarına, izlediğim halde ismini yazmayı unuttuğum tüm blog yazarlarına selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

18 yorum:

  1. nice nice yıllara sevgili dost...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler muhtarım.. sizin dostluğunuzu kazanmak bir onurdur...

      Sil
  2. Nice yıllara yaşlara yazmıyorsam da zaman zaman uğrayıp okumaya çalışıyorum sizleri :) Ben Carywomanrosemary :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ ceren ! bu siz miydiniz? çok sevindim. arada uğrarsanız sevindirirsiniz.. ilk blogcan dostlarındansınız.. bloga tekrar başlarsanız seviniriz. selamlar...

      Sil
  3. Doğum gününz kutlu olsun o halde... Nice yıllara :)
    Blog alemi ile ilgili yazdıklarınıza tamamiyle katılıyorum.. Bence burada herkes "kendi" gibi..

    YanıtlaSil
  4. Ben boşuna Blog Can demiyorum :) Kelimelerin özgürce dolaştığı, yazarken ülkeden ülkeye, şehirden şehre götüren daima aynı noktada olsak bile, nice doğal ve keyifli yazılar dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Sui ! Teşekkürler blogcan.. :) hep birlikte umarım..

      Sil
  5. Nice yıllarınız ve güzel yazılarınız olsun inşallah...

    YanıtlaSil
  6. Nice yaşlara olsun diyorum. Ne de güzel anlatmışsınız blogosferi, ben de benzer hisler içindeyim. Burada yüzlerini görmediğim, seslerini duymadığım ama iç dünyalarına dokunabildiğim o kadar değerli insan var ki..
    Severek okudum bu duygusal yazıyı; sonlara geldiğimde benden de bahsetmeniz ise sürpriz oldu gerçekten de, iyi ki varsınız siz de, kalalım hep buralarda, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @evde yazar ! güzel yorumunuz için çok teşekkürler..
      evet kalalım hep buralarda. sevgiler....

      Sil
  7. Çok güzel bir doğum günü yazısı olmuş. Bloglarda ben de normal yaşamdakinden daha aydın, kültürlü ve iyi insanlar tanıdım, bu tespitlerine katılıyorum. Burası da giderek güzelleşen bir blog :) Yazmanın ve okumanın anlamını kaybetmediği güzel zamanlara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ Narda ! Teşekkürler güzel yorumunuz için...

      Sil
  8. oleeeey iyi ki girmişsin paralel evreneee o zaman.

    bi de okuma listene baktım da, evde yazarı tanımıyom sadece, sade ve serini de boşverirsek bak listen sağlam biliyon mu. hepsi arkadaşım onların ne kadro be. dream team gibi valla bak harbiyim.

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ deep ! harika bir insansın.. yorumun bile neşelendiriyor insanı.. iyi ki varsın. iyi ki blog yazıyorsun.
      blog arkadaşlığı bile olsa ne mutlu seninle arkadaş olmak...

      Sil
  9. Mutlu yıllar dilerim. Oldukça içten bir yazı olmuş. Ayrıca yorumunuz için de teşekkür ederim
    Neden kimse bu konuda bişey söylemedi anlayamadım. Ters bişey düşündüğümü sanmıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ özii ! Teşekkürler özii..
      ters değil aksine çok değerli yazdıkların...
      insanlar pek sevmezler alışılagelen düşünceleri sorgulamayı..

      Sil

Güzel yorumlarınız için Teşekkürler. .