3 Kasım 2018 Cumartesi

OYUNBAZ – Wulf Dorn


Müthiş bir gerilim. Nefes kesici. Psikolojik gerilim sevenler için çok güzel bir roman.

Bir yandan heyecan içinde katil kim acaba diye düşünürken öte yandan şizofreni, çoklu kişilik bozukluğu, ebeveynlerin çocukları kötü yetiştirmelerinin insan ruhunda ne kadar büyük yaralar açabildiği üzerine düşünüyorsunuz.

Jan Forstner – Dr. Psikiyatrist
Carla Weller – gazeteci –yazar
Volker Nowak – gazeteci
Felix Thanner – papaz
Stark –polis
Jana Hardner –

Kitaptan ;

İnsan, onlar gibi normal biri olduğunu başkalarına gösterebilmek için kendini gizlemek zorunda kalınca gerçeklik duygusunu kolaylıkla yitirebiliyordu.”

“Normal hayatlar süren normal insanların yaşadıkları, anormal yaratıklara yer olmayan dünyadan, üzerine kilit vurularak ayrı tutulmalıydı sanki.”

“Gözlemleyen kişi kontrolünü kaybetmezdi ve kontrolünü kaybetmeyen kişi her zaman çok önemli şahsiyetlermiş gibi ortalıkta dolaşan kibirlilerden çok daha üstün insanlar olurlardı.”

 “Siz hiçbir zaman karanlığa bakmadınız, yani gerçek anlamda bakmadınız. Orada bütün siyahların iç içe geçtikleri sanılır ama insan oraya ne kadar uzun bakarsa içinde o kadar çok şey görür.”

Kitabın Yazarı: Wulf Dorn
Orijinal Adı: Dunkler Wahn
Çeviren:  Regaip Minareci
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Kitap Türü:  Psikolojik, Gerilim, Korku
Yayınlandığı Yıl: 2014
Sayfa Sayısı: 384

2 yorum:

  1. ''Bütün siyahların iç içe geçtikleri sanılır ama insan oraya ne kadar uzun bakarsa içinde o kadar çok şey görür.”Çok etkileyici bir cümle...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için Teşekkürler. .